Вазелін – універсальний засіб, який використовують у косметології, у техніці та у побуті. Він захистить кутикулу нігтя від попадання лаку, лоба та вуха від фарби, покращить зростання вій та багато іншого.

Кожна домогосподарка має секрети, які вона взяла з цього блогу https://release.com.ua/?cat=25 і тепер вони їй допомагають вирішити ряд побутових проблем.

10 несподіваних способів застосування вазеліну

Пропоную 10 найнесподіваніших способів застосування вазеліну:

  1. Допоможе позбутися скрипу дверей. Нанесіть пензликом тонким шаром вазелін на петлі дверей. Тепер двері будуть відчинятися тихо та легко.
  2. Допоможе відкрити кришки без особливих зусиль. Для цього після першого застосування клею, лаку для нігтів та інших засобів, які мають властивість засихати, нанесіть вазелін на горловину тюбика. Коли наступного разу потрібно відкрити флакон, кришка відкрутитися без проблем.
  3. Допоможе зняти кільце з пальця.
  4. Допоможе поновити шкіряні речі. Якщо не виявилося під рукою спеціального крему для шкіряних виробів, а допомога взуттю чи одязі потрібна, то вазелін зволожить шкіру та поверне презентабельний вигляд.
  5. Допоможе у боротьбі з мурахами. Нанесіть вазелін у місця, звідки пролазять у квартиру чи будинок мурахи, навколо миски вихованців. Їм це ніяк не зашкодить, а ось мурахам стане непереборною перешкодою.
  6. Допоможе захистити хромовані вироби від корозії. Перед тим, як відправити на зиму велосипеди, самокати, коляски в гараж в неопалювальне приміщення, змастіть хромовані частини вазеліном. Тим самим надійно захистіть вироби від іржі.
  7. Допоможе легко видалити жуйку з меблів або одягу. Для цього нанесіть на свіжу або висохлу жуйку вазелін. Почнуться процеси розпаду, після яких легко видаліть жуйку з поверхні.
  8. Допоможе зберегти лакове взуття у хорошому стані. Для цього наносите губкою перед застосуванням вазеліну тонким шаром на взуття.
  9. Замінить малярський скотч під час фарбування. Для цього нанесіть вазелін тонким шаром на металеві ручки, важкодоступні місця, які можуть забарвитися. Після фарбування зітріть вазелін разом із крапельками фарби, які випадково потрапили.
  10. Допоможе продовжити життя акумулятора. Щоб захистити клеми акумулятора від корозії взимку, від’єднайте їх від батареї, прочистіть дротяною щіткою. Після цього змастіть вазеліном. У такий спосіб продовжте життя акумулятора.