Кількість людей, які страждають на захворювання органів зору, зростає з фантастичною швидкістю. За статистикою ВООЗ, від цієї проблеми страждає майже 70% дорослого населення. Такі показники пов’язані не лише зі збільшенням навантаження на очі, а й підвищенням темпу життя, зростанням кількості факторів, що спричиняють нервові стреси. При цьому про запалення зорових органів можуть сигналізувати не тільки неприємні відчуття на їхній слизовій оболонці. У статті за посиланням https://majestic.org.ua/bolit-oko-ta-opux-shho-robiti/ ви дізнаєтесь чому око опухає і що з цим робити. Замислитись про звернення до офтальмолога слід, і якщо око болить усередині. Такий симптом може сигналізувати як про хворобу цього органу, так і про проблеми масштабнішого характеру.

Чому болить око зсередини?

Причин виникнення подібної проблеми існує досить багато. Запитуючи, чому болить око зсередини, слід визначити характер неприємних відчуттів та вивчити інші симптоми, які супроводжують нездужання.

Виникнення цієї проблеми може бути викликано цілою низкою причин:

  • перевтомою;
  • інфекційним захворюванням;
  • травмою очного яблука;
  • підвищеним внутрішньочерепним тиском.

Досить часто болючі відчуття всередині очей виникають при неправильно проведеній корекції зору та використанні невідповідних окулярів або лінз. При цьому можуть виникати ниючі та ріжучі болі, які вщухають або проходять, якщо заплющити очі. Обмеження в русі очного яблука може свідчити про підвищений внутрішньочерепний тиск або запалення м’язів органу зору, який часто носить інфекційний характер.

Системні патології, що викликають болі в оці

Дуже часто поява неприємних відчуттів усередині органів зору може сигналізувати про захворювання носових та лобових пазух. Найбільш поширеними серед них є:

  • гайморит;
  • синусит;
  • Фронтит.

Такий симптом проявляється за рахунок запалення приносової пазухи, яка розташована дуже близько до очного яблука. Подібні болі в оці можуть виникнути і внаслідок запалення потрійного нерва. В обох випадках проблеми досить часто виникають після або під час застуди і вимагають термінового втручання через небезпеку ускладнень, які можуть становити загрозу життю. Визначити реальну причину, через яку болить ліве око зсередини або праве, самостійно досить складно. Допомогти з’ясувати, чому виникли неприємні відчуття в органі зору, може бути сервіс самодіагностики, представлений на нашому сайті. Тест допоможе визначити приблизний діагноз та зорієнтуватися, до якого фахівця звернутися.

Чому болить око усередині?

Де пройти діагностику, якщо болить ока?

Усі види описаних процедур можна провести у спеціалізованих медичних центрах. Вони оснащені сучасним обладнанням і мають широкий штат кваліфікованих фахівців. У клініках забезпечують відмінний сервіс, який допомагає пацієнтові розслабитися та з максимальним комфортом пройти всі процедури.

Основні методи діагностики очей

МРТ очних орбіт

Час: 20 хвилин

Точність: 85 – 97%

Огляд окуліста

Час: 30 хвилин

Точність: 50 %

Рентген

Час: 10 хвилин

Точність: 50 – 60 %

Кожен із них для уточнення причин захворювання використовує свої методи діагностики. В офтальмології найчастіше застосовується УЗД ока, вартість якого становить від 900 до 3000 рублів. ЛОРи зазвичай використовують рентген гайморових пазух. Це також доступний тип обстеження, його ціна, як правило, варіюється від 800 до 3000 рублів. Дещо дорожче обійдеться діагностика троїчного нерва. Для отримання необхідної інформації часто буває необхідне проведення МРТ, яке коштує 5000 рублів і більше. При цьому ціна може збільшуватись за рахунок використання додаткових препаратів та застосування контрасту.

Який лікар лікує біль у власних очах?

При болю в очах варто звернутися до офтальмолога.

Після огляду лікар призначить необхідну у вашому випадку діагностику. Деякі захворювання складно діагностувати так би мовити “на око”. Тому потрібно довіритись лікарю при призначенні досліджень. Після всіх аналізів лікар зможе скласти правильний курс лікування. Запам’ятайте: точна діагностика та правильний діагноз – вже 50% успіху в лікуванні!

Болить усередині око, що робити?

У більшості випадків вирішити проблему самотужки неможливо. Самолікування може завдати організму більше шкоди, ніж користі. Якщо болить око усередині, що робити знає лише кваліфікований лікар. В першу чергу, при запальних процесах в органах зору необхідно звертатися до офтальмолога, однак після візуального обстеження він може перенаправити пацієнта до отоларинголога або невролога.